ERZURUM / OLTU - Atatürk İlkokulu

Ara

Kış gündönümü(21 Aralık), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği an. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.

Ara

Senaryosu, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında ellerini kaybeden Avukat Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatından esinlenilerek yazılan "Buğday Tanesi" adlı film, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle EBA'da izleyicilerle buluşuyor.

Ara

Her dizesinde inanç, iman, cesaret ve kararlılık olan İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY’un doğumu ve vefatı olan 20-27 Aralık tarihlerini kapsayan hafta, “Mehmet Akif ERSOY’u Anma Haftası” olarak ilan edilmiştir.

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası Kapsamında öğrenciler ile etkinlik yapılmıştır. Yerli Mallarının kullanımı vurgulanmıştır. İsrafın kötü olduğu vurgulanmıştır.

Ara

Mevlana Haftası (7-17 Aralık)

Mevlana sadece ülkemizde değil dünyada da bilinen, düşünceleri kendi çağı kadar asırlar ötesini bile etkilemiş bir düşünce ve din adamıdır. Hoşgörü ve dinde kolaylığı anlatan "Ne olursan ol, gel!" sözü kainatı kucaklar. Bu büyük kanaat önderi ve düşünce adamını anmak ve fikirlerini daha iyi anlamak amacıyla Aralık ayında Mevlana Haftası kutlanmaktadır.

Ara

Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günüdür. Okulumuzda öğrencilerimize bu gün ile alakalı bilgiler verilmiştir. Empati kurabilmek için bazı öğrencilere okul içinde tekerlekli sandalye ile sınıflarına gitme etkinliği düzenlenmiştir.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü Programı okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanıp sunulmuştır. Programa Öğretmenlerimiz ve velilerimiz katılmıştır. 3-A sınıfı ve Anasınıfı tarafından hazırlanan program için  öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz 3-A sınıfı öğrencileri Öğretmenler gününe özel Halk Oyunları gösterisi sunmuşlardır. Veliler ve öğetmenlerin katılımıyla gerçekleşen programda Şiirler, Korolar, Halk Oyunları gösterisi ve Müzik dinletisi yapılmıştır.

Kas

İlçe genelinde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü Temalı Resimlerile dereceye giren Öğrencilerimiz:

4-A Sınıfı öğrencisi Gamze AYYILDIZ İkincilik,

3-B Sınıf öğrencisi Aysu Betül AKÇA Üçüncülük derecesini almışlardır.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Öğrencilerimize Başarılar diliyoruz.

Kas

Atatürk İlkokulu 10 Kasım'da Atatürk'ü Anma programı düzenlemiştir. Saat 09:05 de siren sesi ile başlayan program Atatürk ile ilgili şiirler ve yazılar ile devam etmiştir.

Kas

0 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Ölüm Yıl dönümünde onu saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Kas

Okulumuza Mobil 15 D simülasyon arabası gelmiştir. Öğrenciler 15 D sinama keyfini deneyimlemişlerdir.