ERZURUM / OLTU - Atatürk İlkokulu

Otizm Farklılıktır !

Ock

Okulumuzda Düzenlenen Kermes Etkinliği ile Dönem Sonu Faaliyetlerine devam ediliyor.

Ock

Okulumuz Öğrencilerinin hazırladığı Tiyatro, Müzik ve Yetenek gösterileri sergilenmiştir. Öğrencilerimize bu güzel gösterilerden ötürü teşekkür ederiz.

Ock

2021 Yılında Cumhurbaşkanımız tarafından tüm Dünya'ya duyurulan Milli Uzay Programı, ülkemizin uzay politikaları alanındaki vizyonu, stratejileri, hedefleri ve projelerinin, koordineli ve entegre olarak yürütülmesine yönelik hazırlanmıştır.

Türkiye Uzay Ajansı Tarafından hazırlanan videoya linkten ulaşabilirsiniz.

Ock

Atatürk İlkokulu olarak bu hafta öğrencilerimiz ile farklı etkinlikler, bilgi yarışmaları, sinema, kermes, gezi etkinlikleri yapacağız. Pazartesi etkinliklerimiz bilgi yarışmaları, oyun etkinlikleri ve sevdiğimiz oyuncakları paylaşma etkinlikleri ile başlayıp devam edecektir.

Ock

5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile enerjinin etkin kullanılması, israfının önlenmesi, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için enerji kaynaklarının ve enerjinin kullanımında verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası(8-14 Ocak), “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.

Bizler de Atatürk İlkokulu olarak öğrencilerimiz ile enerji verimliliğine dair videolar izleyip resimler yaptık.

Ülkemizde de, 2007 yılında Enerji Verimliliği Kanunu’nun kabul edilmesinden bu yana, enerji verimliliği kültürünün oluşturulabilmesi ve bu konudaki bilincin artırılabilmesi için ülke genelinde geniş çaplı etkinlikler düzenlenmektedir.

Günümüzde en temel ihtiyaçlardan biri haline gelen enerjinin, bu hızla tüketiminin devam etmesi halinde, yakın bir tarihte kaynakların tükenmesi, hatta üretilemez hale geleceği olasıdır. Bu sebeple enerji kaynaklarının korunması ve tüketimde tasarruf yapılması önem arz etmektedir.

Enerjide küçük önlemler büyük tasarruf sağlamaktadır. Bugünden yapacağımız her tasarrufun geleceğimize katkısı olacaktır. Çocuklara güzel bir gelecek bırakmak için enerji ve enerji kaynaklarında israf yapılmaması gerekmektedir.

Ock

Verem Savaş Etkinlikleri kapsamında öğretmenlerimiz öğrencileri bilgilendirmişlerdir.

Ock

Öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinlikler okulumuzun panolarına asılarak düzenli aralıklarla değiştiriliyor. Bu haftanın konusu olan kardanadam etkinlikleri resim panolarımızda yerini almıştır. Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Ock

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında yer alan Futbol Müsabakalarına okulumuz öğrencilerinden oluşan Takımımız da katılmıştır. Turnuvada öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Okulumuz Öğrencileri ile Erzurum'a gezi düzenledik. Tiyatro, Tarihi Yerler, Erzurum Meteoroloji Müdürlüğü gezi duraklarımızı oluşturmuştur.

Ara

Yeni bir yıl demek tüm üzüntülerin, kötülüklerin, beklenenlerin olmamasının da unutulması demek. Yeni yılda yapacağınız her şeyin her zaman yüzünüzü güldürmesi dileğiyle başarılı, sağlıklı, mutlu yıllar dileriz.

Ara

Kış gündönümü(21 Aralık), güneş ışınlarının Oğlak Dönencesi'ne dik geldiği an. Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede kısalmaya başlar. Bu tarih bazı ülkelerde kuzey yarımkürede kışın, güney yarımkürede yazın başlangıcı sayılır. Bununla beraber bazı ülkelerde de yazın veya kışın tam ortası kabul edilir.

Ara

Senaryosu, bebekken buğday tarlasında çıkan yangında ellerini kaybeden Avukat Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatından esinlenilerek yazılan "Buğday Tanesi" adlı film, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle EBA'da izleyicilerle buluşuyor.